Wednesday, August 3, 2011

Mahar Cinta Buatmu..


Summer 2011, jauh berbeza dgn summer 2010.. summer kali ini bkn sekadar cuti.. Summer kali ini banyak berdialog dan berdiskusi dgn orang orang yang lebih dewasa. Berikut adalah mutiara-mutiara yang dikutip buat bekalan kehidupan.. Mungkin ada yang tak bersetuju, tapi ini untuk saya supaya tak lupa.. serves the blog right : WRITING FOR THE SAKE OF NOT FORGETTING..

"Professional kena bekerja bersama ulama'.. ulama pakar dalam perihal syarak, tapi perlukan bantuan professional dalam pentadbiran... Professional perlukan ulama agar tak tersalah langkah dalam mentadbir.. Bila dah jadi professional nanti, bekerja la bersama ulama'"

-abah-


"Kalau angah boleh 'please' mama dgn hadiah handbags dari seluruh dunia, penuhi minat mama, lemah lembut bicara dgn mama, angah kena pastikan boleh berbuat perkara yang sama dgn 'dia' nanti" =)

-mama-

"Semasa student, we tend to be idealist, pergi usrah semua benda.. semua benda expect turn out perfect.. bila keluar ke dunia sebenar, baru tau biah solehah tak semudah, baru tau siapa istiqamah, siapa yang kalah... kemuncup dalam perjuangan"


-Ibu seorang teman-

"Dont push yourselves to one extreme, takut nanti jiwa rebellious kita push diri ke arah extreme yang satu lagi.. a friend of mine, dulu study skali di US, bertudung litup, siap berniqab.. tapi sekarang jauh dari berjilbab.. Rebellious boleh berlaku bila bila tak mengira usia, boleh jadi bila dah tua, baru diuji.. nauzubillah.. sebab tu kena bersederhana"


-Ibu seorang teman-

No comments:

Post a Comment